Gandire pozitiva sau Vointa sau putinta?

Sau un Manager Bun de Oamenii?

Știm cu toții de zicala:Dacă vrei poți!... Și totuși 20% din oamenii de vânzări pot sa livreze 80% din rezultatele unei echipe si restul de 80% din oameni pot sa livreaze doar restul de 20%!

Si totuși toti membrii echipei au participat la trainigurile de vânzari!

În toate proiectele si echipele cu care am avut oportunitatea să lucrez m-a uimit întotdeauna în mod plăcut că atunci când vine un val nou de oameni intr-o echipă de vânzări au rezultate de vânzari foarte bune,după trainigul de competențe necesar desigur, față de oamenii vechi de vânzare, care binenteles rămân foarte uimți de ce se întamplă!

Secretul succesului deci,s-a tot spus de multe ori și de mulți oameni ,este să-ți păstrezi entuziasmul din prima zi sau dragostea din prima zi pentru activitatea pe care o depui atunci când motivația de a reuși ,motivația de a cuceri,motivația de a câstiga ,motivația de a promova ,motivația de a ajuta pe cei din familie sau pe clienții cu care interacționezi, este la maxim!

Astfel toată competența dar și frumusețea și satisfacția jobului de șef de echipă de aici vine, din păstrarea acestui nivel de motivație specific oricărui început!

Am asistat pe vremuri la o licitație pentru niște cursuri de vânzari, la care am ramas surprins de raspunsul diret al reprezentantului unei firme de renume in industrie la întrebarea:Ce putem face să schimbăm atitudinea oamenilor ?....Nu se poate face nimic trebuie să-i schimbați!

Adică cu alte cuvinte trainiguri pentru putință ,pentru abilităti tehnice si competențe avem dar pentru voință și motivație nu!?!?Oare?Cred cu tărie ca există metode si tehnici de coaching prin care oamenii își pot schimba atitudinea și deci modul de a vedea viața și modul de interpreta semnificația lucrurilor care li se întămplă!Soluția o știm cu toții , trebuie să privim partea plina a paharului, trebuie să gasim partea pozitivă în ceea ce n-i se întămpla.Aceast tip de coaching legat de gandire pozitiva este lansat de ceva vreme si tot propovăduit dar ca in orice teorie dificultatea vine la pusul in practica si zi de zi nu așa din când în când!

Subiectul Motivație este un subiect foarte des discutat si dezbatut in mediul actual de business de când a venit criza deoarece in toate industriile motivația echipelor de vanzări a fost afectată deoarece rezultatele nu mai vin ca înainte!Cererea de piață nu mai este mare și deci ea trebuie creată!Ori pentru acest lucru e nevoie de o alta mentalitate si alte abordări si metode de business!

Diferența între order getters versus order takers!Adică diferența între a aștepta să vină clientul la tine sau să te duci tu la el și să-l convingi să cumpere!Pentru asta e nevoie de un alt mod de gândire dar mai ales de viziune , strategie , de identitate personală si de business!Vorba lui Steven Covey :Degeaba gândești pozitiv daca nu știi incotro te indrepți , dacă nu ai privirea de ansamblu ca să vezi clar unde te afli și încotr-o te îndrepți.Fară strategie clară si altitudinnea necesară unei viziuni de ansamblu degeaba gândești pozitiv căci tot rătăcit rămai!Este necesară dar nu suficientă.

Toata lumea vorbește despre motivație!Dar oare cine este persoana cea mai importantă răspunzătoare de motivația oamenilor de vânzări?Mai ales când apar schimbări de strategie , de direcție de business ,de mediu competițional? Șeful echipei de vânzări binențeles!

De prea multe ori am auzit de la mulți Team Leaderi sau Șefi de echipă ,atunci când rezultatele echipei nu erau bune sau oamenii nu se țineau de speach sau nu luptau suficient cu obiecțiile clienților:Eu le-am spus dar ei nu vor să facă! Eu le-am spus dar le e teamă de clienti și nu vor să facă ce le spun eu!

Am convingerea ca un manager bun de vânzări știe să-și motiveze oamenii foarte bine in primul rând prin investiția și efortul personal direct pe care le face in dezvoltarea personală a oamenilor săi:fie la nivel de competențe tehnice dar mai ales la nivel de mod de gândire si identitate personală cum ar fi:A-l învața pe un om cum să gândeasca in perspectivă ,pentru a-și putea construi o direcție și un obiectiv în viața, a-l învața ce e important si esențial in profesie și în viață ;pentru a-l ajuta sa vadă ce fel de om este astăzi si ce fel de om vrea să devina măine ,pe plan personal si profesional, și ce are de făcut pentru asta !?

Când vezi că șeful tău se luptă cu tine pentru tine să devi un om mai bun,mai puternic, mai inteligent,mai eficient si mai organizat te motivează si te ambiționează și te impresionează la maxim!

Cea mai mare dezvoltare ca om si profesionala pe care am realizat-o pâna acum se datorează foștilor mei șefi canadieni din Connex, Kevin Heaney si Robert Murray ,acum intorși pe meleagurile natale!Aceștia in mod explicit au exercitat vreme de câtiva ani de zile presiune fantastică asupta mea pentru a mă dezvolta și pentru a corecta ce avea de corectat.Acest lucru a fost făcut deschis ,comunicat si explicat ca și intenție și chiar dacă au fost vremuri grele si presiune mare zi de zi datorită așteptarilor mari de execuție de business știam ca acel lucru mă ajută să mă dezvolt ,știam ca se investește în mine și motivația mea de a munci si de a lupta cu greutațile era la maxim! Deși au fost și momente grele , deși au fost și momente tensionate știam în permanență un lucru foarte clar:AVEAU INCREDERE ÎN MINE .ȘTIAU CĂ POT SĂ MA RIDIC LA UN NIVEL SUPERIOR DE PROFESIONALISM, DE LEADERSHIP!

Atunci când începi să te cunoști pe tine insuți cu bune cu rele , când știi clar și te hotarăști cine vrei să devi ca om și ce obiectiv ai in viață și îți conduci viața in gând și faptă ca să ajungi la obiectivul tău atunci nu mai ai o problemă de motivație și de putință căci știi ce este important pentru tine și te simți bine în pielea ta și energia si forța interioară este maximă!

Ce am înțeles și învațat in ultimii ani de zile ,și mă straduiesc să pun în practică în fiecare zi, este că succesul nu ține de functie , de nume , de unde locuiești ci de sistemul propriu de valori și principii care stă la baza identitații proprii și care nu poate fi afectat de circumstanțele exterioare!Indiferent ce se întămplă in lumea exterioară rămâi liber si puternic în interior și deci de succes in orice situație!Oamenii care ajung la aceasta pace interioară devin ca un magnet pentru oamenii din jurul lor care se simt automat bine în preajma acetor oameni puternici,iubitori,curajoși,buni și fără teamă și îndoială!De ce ?Pentru că toți oamenii iși doresc acest lucru!Toți vor să fie puternici si să trăiască in armonie și acestea se gasesc numai in interior fără dependențe și condiționări de lucruri din lumea exterioară!

Pentru manageri am doar trei sfaturi umile să va dau cu multă căldură:Arătați-le ÎNCREDERE OAMENILOR voștri de vânzări, invățații să gândească și să-și construiască IDENTITĂȚI necondiționate de mediul inconjurător ci doar de PRINCIPII și VALORI umane si morale și să-și găsească un SCOP NOBIL in viață care să nu dispară pentru ca și-ai atins targetul sau nivelul de suficiență!

Așa apare și VOINȚA de a lupta pentru identitatea proprie, și PUTINȚA de a lupta eficient, căci se depune serios efortul de dezvoltare si practicare a competențelor tehnice , și GÂNDIREA POZITIVĂ hrănită de încrederea arătată și direcționată de către scopul nobil clar stabilit!

Am citit undeva că: SUCCESUL ÎN VIAȚĂ DEPINDE DE NOBILITATEA SCOPULUI PERSONAL ȘI DE GRADUL DE PERSISTENȚĂ AL EFORTULUI DEPUS PENTRU A-L ATINGE!Cât de frumos și profund ai putea să faci teză de doctorat pe această frază!

Un manager bun de oameni trebuie deci mai întăi să-i facă pe oameni să conștientizeze aceste lucruri legate de ceea ce înseamnă să traiești bine și să te bucuri de viață dacă vrea să aibe oameni performanți,puternici,curajoși și bucuroși de viață!

MOTIVAȚIA , VOINȚA DE A REUȘI , PUTINȚA DE A ATINGE UN REZULTAT ține deci de modul de gândire ,respectiv optica asupra lucrurilor și a propriei persoane și de semnificația pe care o dai asupra experientelor trăite!Iar aici Managerul de Oameni are cea mai mare responsabilitate și influența și deci responsabilitate! Dar și cea mai mare satisfacție atunci când vezi ca un om din echipa iși ia zborul cu curaj și se dezvoltă intr-un an cât alții în șapte, ca Făt Frumos!Pentru că are un scop nobil și cineva are ÎNCREDERE în el!

AWARENESS POWER Consulting va ajută să vă CONȘTIENTIZAȚI Managerii De Oameni asupra acestor responsabilități și să le pune in practică!

Nu mai dați vina pe oamenii de vânzare pentru un target neatins, întotdeauna ȘEFII lor sunt de vină și nivelul scăzut de CONȘTIENTIZARE a lucrurilor esențiale ce duc la succes!

Data: 09.04.2015

SERVICII

  • Dezvoltare Strategii & Forte de Vanzare
  • Start up & Turnaround Strategie & Executie
  • Analiza & Transformare Organizationala
  • Programe de dezvoltare abilitati de vanzare aplicate
  • Consultanta personalizata Leadership & Management

ULTIMELE ARTICOLE

Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five times greater than online purchases

Digital Mobile Engagement Strategies – Strategic Role in boosting sales revenues   Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five t... CITITI MAI MULT

Disruptive Business Models:Industry Convergence Phenomenon

Romanian market has unique timing & potential synergies powered by the Synchronized Liberalization of Telecom, Banking and Electric Power & Gas Uti... CITITI MAI MULT

Hope is not a management tool!

 Hope is not a management tool! “The Romanian general managers are the most optimistic business leaders in the world” according to the ... CITITI MAI MULT