De 10 ani de zile tot aud „Nu o sa reusesti”, „Nu o sa mearga”, „ Nu iti dau nici o sansa” si totusi am reusit!

In ultimii 10 ani de zile, in toate proiectele de business in care m-am implicat am fost intampinat mereu cu descurajari spuse direct in fata direct de oamenii binevoitori care fiind influentati ba experientele trecute ba de teama de a nu cadea in dizgratie pentru ca ei nu au reusit ba de invidie :„Nu o sa reusesti”, „Nu o sa mearga”, „ Nu iti dau nici o sansa”, „Am Incercat si noi si nu a mers”!

Reconstructie de Business - Business Case RTC Proffice Experience

Reconstructie de business market leader office supply:

  • Doi ani de crestere consecutiva dupa 5 de declin intr-o piata care stagneaza cu o organizatie care inainte a schimbat 5 CEO in doi ani de zile!
  • 15% crestere in 2014!
  • De la 24 la 27,5 milioane in doi ani si jumatate!

Cum am reusit?

Evident nu e deloc placut sa fii intampinat cu negativism!In astfel de situatii lupta principala de dus o ai cu tine pentru a transmite zilnic Incredere,Siguranta si Entuziasm in ceea ce faci pentru a se transmite in organizatie!Oamenii exact de acest lucru au nevoie!Oamenii sunt atrasi de un climat bazat pe optimism si incredere deoarece fiecare dintre ei vrea sa fie optimist si sa aibe incredere in fortele proprii!Toti oamenii vor sa afle secretul unei vieti traite fara teama si indoiala, secretul unei vieti traite cu bucurie si entuziasm!Din acest motiv oamenii si deci organizatiile au nevoie de leadership!

Orice act de creatie de executie de business , de constructie si de infaptuire reprezinta o provocare , o lupta cu barierele interioare teama si indoiala si cu cele exterioare volunare sau involuntare din partea oamenilor sau a inertiei sistemului a industriei respective!

Ori esti motivat de provocare ori esti coplesit de ea!Ori vei sa duci un lucru la capat ori nu te mai apuca de el!Imi place sa construiesc echipe,valoare,implicandu-ma emotional,traind zilnic dupa un sistem de valori si principii sanatos dar in paralel impunand standarde ridicate de performanta si disciplina!

In afara de munca multa , energie,experienta,plan de actiuni bine facut de fiecare data am observat ca  invariabil reusita apare folosind aceleasi 4 ingrediente de baza ce integrate si puse in practica fara compromis scot la iveala si un plan de business bun si o executie de business de succes!

1.Echipa management puternica & competenta!

O echipa puternica lucreaza dupa acelasi standarde, dupa acelasi sistem de valori&principii comunicat,agreat,explicat! O echipa puternica si performanta are nevoie de un climat bazat pe incredere dar in acelasi timp bazat pe disciplina si un sistem clar si transparent de obiective si de recompense si penalizari fara discriminari!

2.Reinventare model de business.Ceva trebuie facut altfel,diferit!

Orice business are nevoie de o injectie amestec de curaj, indranzeala si creativitate pentru a implementa metode,standarde,linii de business diferite!

3.Reenergizare & motivare oameni.Oamenii sunt pe primul loc!

Comunicarea clara,transparenta executata in mod sistemic si periodic la toate nivelele in organizatie,intern si extern ,formal si mai ales informal transforma cultura organizatiei ,dezvolta oamenii,motiveaza!

4.Scop sau cauza nobila

In afara de obiectivele legate de profitabilitate si performanta de business, oamenii au nevoie de un scop nobil , de o motivatie superioara, in jurul caruia sa se uneasca ca sa contribuie la binele societatii.

Ma implic in proiecte de business start up sau turnaround complexe si de anvergura unde este necesara constructia sau schimbarea mentalitatii echipei, a strategiei, a metodei de executie pentru a adapta organizatia la lumea reala de business si pentru a livra performanta!

Livrez rezultate construind echipe puternice si motivate.

Pun teoria in practica!

Data: 23.04.2015

SERVICII

  • Dezvoltare Strategii & Forte de Vanzare
  • Start up & Turnaround Strategie & Executie
  • Analiza & Transformare Organizationala
  • Programe de dezvoltare abilitati de vanzare aplicate
  • Consultanta personalizata Leadership & Management

ULTIMELE ARTICOLE

Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five times greater than online purchases

Digital Mobile Engagement Strategies – Strategic Role in boosting sales revenues   Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five t... CITITI MAI MULT

Disruptive Business Models:Industry Convergence Phenomenon

Romanian market has unique timing & potential synergies powered by the Synchronized Liberalization of Telecom, Banking and Electric Power & Gas Uti... CITITI MAI MULT

Hope is not a management tool!

 Hope is not a management tool! “The Romanian general managers are the most optimistic business leaders in the world” according to the ... CITITI MAI MULT