Energie&Disciplina&Caracter

Energie & Disciplina & Caracter

Oamenii ma intreaba in aceasta perioda foarte des cum am reusit reconstructia firmei RTC ,leader de piata in office supply in Romania?

In executia de business in industrii competitive unde factorii de diferentiere incep sa dispara , asa cum se intampla in orice piata  care se maturizeaza , oamenii incep sa faca diferenta din ce in ce mai mult!Iar cand vorbim de oameni trei ingrediente sunt in esenta cheia succesului unei echipe:

Energia , Disciplina si Caracter. Acestea impreuna duc echipa de la obiective la performanta reala de business.

Disciplina

Este surpinzator cat de des aud in business “am incercat si asta si nu am reusit”, sau “am incercat si nu a mers “!Daca intrebi de ce nu a mers , nu exita raspunsuri ,toata lumea ridica din umeri!

Dupa ce faci un plan de business destept si adaptat la piata ,unde ai implicat toti oamenii cheie in implementare apar greutatile. Acolo vezi pe cine te poti baza sau nu, vezi cine e implicat trup si suflet sau doar trup , si cine e implicat full time sau part time ca program de lucru zilnic.

Nivelul de disciplina al organizatiei, al oamenilor implicati face de fiecare data diferenta intre esec si success!Disciplina de a actiona conform planului de actiuni , disciplina mentala de a trece peste esec,disciplina de a te incadra in termene, disciplina de a informa in timp util, disciplina de a cere ajutorul atunci cand ai nevoie,disciplina de a cauta si a avea initiative, disciplina de a invata de la cei mai buni, disciplina de a nu pierde timpul degeaba fac dintr-o echipa, o echipa de success ce duce lucrurile la capat!

Disciplina este una dintre cele mai importante trasaturi ale unui leader. Acolo  unde am vazut rezultate slabe sau proiecte nerealizate am vazut lipsa de disciplina in primul rand.Iar aceasta lipsa de disciplina vine de la leader, de la sef, mai bine spus!Odata ce un nivel de disciplina este implementat ca standard de lucru numai de aici apare o crestere de performanta de minim 20%.

Energie

Pe langa disciplina, un leader trebuie sa energizeze oamenii din jurul lui prin tonusul emotional,prin ritmul de lucru , prin increderea in success , prin optimismul transmis in fiecare zi! Dar daca ai energie fara disciplina si disciplina fara energie nu se leaga lucruile. Daca ai disciplina dar te misti incet trec oportunitatile pe langa tine , iar daca ai energie fara disciplina e mult efort petrecut imprastiat fara sa fie in directia cea buna si sanatoasa!Trebuie mers in teren , trebuie sa-ti sufleci manecile si sa fii prezent in fiecare zi. Oamenii au nevoie sa fie energizati de catre conducatorii lor!Acest process se transmite pur si simplu in nivelul de curaj si incredere de sine al oamenilor din echipa deoarece ei au tendinta sa copieze atitudinea, starea de spirit a conducatorului lor!

Caracter

Sistemul de valori reprezinta sistemul de referinta pentru o echipa pentru o organizatie. Prin acest sistem de valori se da viata si consitenta unei activitati ,se creaza identitatea si viziunea pentru viitor.

O greseala des intalnita in business este ca recrutarea unui om de obicei se face pe baza de competente si se neglijeaza destul de mult partea de caracter personal,de valori si principii care il definesc pe omul respectiv. De aceea multi oameni se muta de la o firma la alta des intr-o industrie dar nu rezista mai mult de un an, un an si jumatate deoarece caracterul iese la iveala.

Recomand un process de recrutare bazat nu numai pe evaluare de competente, ci bazat si pe identificarea trasaturilor de caracter , a valorilor si principiilor care motiveaza omul sa progreseze sa invete, sa lupte pentru success.

Competentele se invata, se dezvolta, caracterul este rezultatul unui process de educatie , de experiente si alegeri pe parcursul a ani de zile. Azi firmele se grabesc prea tare sa recruteze oameni datorita presiunii pe termen scurt a obiectivelor de business si compromit partea de caracter , valori si integritate atat de necesare unei echipe care are nevoie de un climat sanatos si spirit de invingator in mediul din ce in ce mai competitiv de business.

Disciplina,Energie,Caracter trei dimensiuni care definesc un leader de success , o echipa de success!

Vreau sa multumesc echipei RTC pentru ca au crezut in mine pentru ca au avut incredere!

Lucruri simple dar cu toate acestea ceea ce este de la sine inteles in teorie nu este neaparat usor de pus in practica. 

Nu este suficient sa sa stii trebuie sa aplici, nu este suficient sa vrei trebuie sa faci!

Bruce Lee 

Data: 15.05.2015

SERVICII

  • Dezvoltare Strategii & Forte de Vanzare
  • Start up & Turnaround Strategie & Executie
  • Analiza & Transformare Organizationala
  • Programe de dezvoltare abilitati de vanzare aplicate
  • Consultanta personalizata Leadership & Management

ULTIMELE ARTICOLE

Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five times greater than online purchases

Digital Mobile Engagement Strategies – Strategic Role in boosting sales revenues   Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five t... CITITI MAI MULT

Disruptive Business Models:Industry Convergence Phenomenon

Romanian market has unique timing & potential synergies powered by the Synchronized Liberalization of Telecom, Banking and Electric Power & Gas Uti... CITITI MAI MULT

Hope is not a management tool!

 Hope is not a management tool! “The Romanian general managers are the most optimistic business leaders in the world” according to the ... CITITI MAI MULT