Puterea de a constientiza: Cine esti si cine vrei sa devii?

Despre puterea de a constientiza le spun oamenilor tineri de fiecare data cand ii pregatesc sa devina consultanti de vanzari. Dupa aproape 20 de ani de meserie, acesta este cel mai bun sfat pe care pot sa-l dau la inceput de drum!

Un om de vanzari de succes trebuie sa fie curajos, hotarat si puternic in fata situatiilor dificile, in fata neprevazutului! Dar cum ajunge un om si mai ales un om tanar sa devina curajos,hotarat si puternic?

Cele mai multe joburi disponibile in piata sunt in vanzari. Unul dintre motive este ca, in acest domeniu, este un rulaj foarte mare de personal. Multi incearca ,putini au rezultate bune si, mai ales, putini rezista pe termen lung. Este foarte interesant de urmarit procesul de dezvoltare a unui om tanar si fara experienta, temator, la inceput de drum in viata, care se angajeaza ca si consultant de vanzari. Datorita expunerii si reusitelor ,dar mai ales din cauza refuzurilor de care se loveste zilnic orice om de vanzari, rezista numai cine reuseste sa-si construiasca propriul mod de gandire si simtire, adica cine isi antreneaza mintea si alege sa gandeasca ca un om curajos,hotarat si puternic. A fi curajos,hotarat,puternic este in primul rand o chestiune de alegere constienta!

Vreau sa fiu curajos! Vreau sa fiu hotarat!

Pentru a ne dezvolta ca si oameni de vanzari, este extrem de importanta antrenarea zilnica a mintii prin ganduri .Semnificatie clara data lucurilor si puterea sentimentelor de dorinta aprinsa de a te transforma in subiectul gandurilor tale. Acest antrenament transforma perceptia interna asupra propriei identitati. Prin perseverenta zilnica , gandurile repetate transforma comportamentul si se traduc in fapte. Curajul astfel devine transpus in fapte deoarece este o optiune de alegere.

Puterea de a visa , de a dori cu ardoare este cea mai puternica forta pe care o avem. Ea trebuie folosita si pentru crearea propriului caracter,propriei identitati , pentru a ne defini ca oameni.

In vanzari am vazut oameni timizi si tematori care s-au transformat in oameni puternici si curajosi pentru ca si-au dorit acest lucru! Oameni care au spus ca nu pot sa gandeasca si sa transmita un mesaj intr-un mod curajos si care sa exprime siguranta, dar care in trei luni si-au dublat performanta pentru ca au acceptat sa practice controlul mintii si al sentimentelor si au vazut si simtit imedit rezultatele benefice.

Am vazut oameni care odata ce au inteles ca sunt responsabili de propriul mod de gandire si de propriile sentimente au trecut la actiune cu convingere. Au ales ce fel de oameni sa devina si sa influenteze mediul inconjurator nu sa se lase influentati de acesta!De fapt asta ne invata bibliografiile tuturor marilor oameni de success.Diferenta pe care ei au facuta pe lume se datoreaza puterii de a visa de a-si controla gandurile si sentimentele catre visul dorit!

In plus relationarea umana atat de necesara in vanzari se bazeaza pe aceleasi principiu.Orice om, respectiv orice client are nevoie sa simta de la ceilalti oameni Incredere, Siguranta,Entuziasm,Bucurie si Compasiune!

Reteta oricarui process de vanzare sau de convingere este deci sa transmiti cu incredere si siguranta, fara cea mai mica ezitare, ca vrei si poti sa ajuti, sa faci un bine, sa faci o bucurie! Si sa o faci plin de entuziasm si mai ales mandrie vis a vis de ce reprezinti ,binenteles, in mod autentic ,natural!

Increderea,Siguranta,Entuziasmul,Bucuria de a trai si bucuria de a face activitatea respectiva in sine si Compasiunea sunt sentimente , sunt ganduri pe care poti sa le alegi sa te reprezinte in fiecare zi. In timp, te vei transforma intr-un om authentic plin de Curaj si Determinare si deci cu Putere de Convingere deoarece stii ce sa gandesti si mai ales ce ganduri sa induci oamenilor cu care interactionezi! .

Tine minte!

 • Important e sa intelegi nu numai ce ai de facut ca sa fi un om de success ci si de ce!
 • Important e sa intelegi cum te transforma un lucru ,un gand sau mai ales lipsa lui!
 • Cum te transforma un sentiment sau lipsa lui,cum te transforma o decizie sau lipsa ei?!
 • Cine si ce decide cine devin ca om in timp ?! Cine altcineva decat eu?!
 • Puterea de a contientiza,de a intelege si a simti este cea mai mare pe care o avem!
 • Teoria ca teoria toata lumea o intelege si este de accord cu ea!
 • Experienta si Practica zilnica insa face diferenta!Nu e sufficient deci doar sa intelegi trebuie sa pui si in practica zi de zi!

Mult succes!

Data: 06.04.2015

SERVICII

 • Dezvoltare Strategii & Forte de Vanzare
 • Start up & Turnaround Strategie & Executie
 • Analiza & Transformare Organizationala
 • Programe de dezvoltare abilitati de vanzare aplicate
 • Consultanta personalizata Leadership & Management

ULTIMELE ARTICOLE

Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five times greater than online purchases

Digital Mobile Engagement Strategies – Strategic Role in boosting sales revenues   Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five t... CITITI MAI MULT

Disruptive Business Models:Industry Convergence Phenomenon

Romanian market has unique timing & potential synergies powered by the Synchronized Liberalization of Telecom, Banking and Electric Power & Gas Uti... CITITI MAI MULT

Hope is not a management tool!

 Hope is not a management tool! “The Romanian general managers are the most optimistic business leaders in the world” according to the ... CITITI MAI MULT