Cu se sunt diferit azi fata de acum 10, 20 de ani de zile

A fi conștient înseamnă a fi puternic, adaptabil, liber!

Fiecare dintre noi are momente cheie de revelație în viață fie datorită unui mentor fie datorită unei carți, fie datorită unui moment de eșec de suferință!În aceste momente de revelație practic totul devine mai clar , și poti conștinetiza în profunzime ce e bine sau rău pentru tine , ce are valoare cu adevarat în viață sau nu, ce decizii să iei vis a vis de cum să-ți petreci timpul prețios de fiecare zi, să înțelegi și să realizezi că ai puterea să decizi ce fel de om vrei să fi și pe plan personal si pe plan profesional!

A conștientiza cum anume evoluezi și te transformi ca om în funcție de deciziile pe care le iei sau nu le iei este responsabilitatea noastră de fiecare zi și este un proces de creație și de dezvoltare care nu se oprește niciodată!A conștientiza inseamnă să ai putere cu adevărat ,puterea de a înțelege realitatea și de a nu trăi robotic ,pe automat ,condiționat de obiceiuri fie bune fie rele!Puterea de a a-i ajuta și pe ceilalți să vadă ce e important cu adevărat în viață!

Am conștientizat de curand ,când a fost ziua mea,ca față de acum 10 sau 20 de ani de zile acum:

  • sunt un om mai smerit față de atunci când eram un om foarte orgolios,ohoo mai ales acum 20 de ani de zile!...Cică le știam pe toate!A trebuit sa am multe eșecuri și să dau cu capul de pragul de sus ca să realizez că orgoliul este cel mai mare dușman al procesului de dezvoltare de creație a unui om competent , care poate face diferența in bine oriunde se află!

  • sunt un om mai dornic să învăț și să fac bine în jurul meu !Am realizat la vârsta de 30 de ani de zile ,când am primit în dar o carte,adică acum fix 11 ani de zile , că in ultimii 6 ani de zile nu mai citisem o carte căci am fost ocupat să promovez si sa mă remarc profesional!Din acel moment mi-am propus sa citesc zilnic si de atunci asta fac. Și zilnic ințeleg căt de mici suntem ca oameni dar ce capacitate mare de înțelegere si cuprindere avem!Aceea carte m-a facut să realizez că am rămas in urmă cu dezvoltarea mea si că alte lucruri sunt mai importante și mai profunde în viață decăt să dai bine in fața sefului!Familie,Echilibru și împlinirea sufletească, educarea si cultivarea minții si a sufletului!Am realizat că procesul de învațare nu se oprește niciodată ,și ca nu trebuie oprit niciodată!

  • sunt mai împlinit, multumesc lui Dumnezeu față de acum 10 ani când rătăceam dupa încercări eșuate,și din vina mea binențeles și slujba era totul pentru mine!Am o familie,o soție superbă și doi copii extraordinari dupa care suntem topiti.

Vreme de peste 10 ani de zile am fost director la Vodafone si identitatea pe care o aveam era extraordinar de mult legată de funcția respectivă!Când mă întrebam cine sunt ,condiționarea iși făcea treba și mă identificam imediat cu rolul pe care îl aveam in organizație. Am realizat apoi citind o carte frumoasă că dacă îți schimbi numele ești aceiași persoana!Dacă îți schimbi jobul ești aceiasi persoana același om!Dacă te muți in alt oraș ești același om!Atunci am conștientizat că trebuie să iau masuri și să-i definesc propria identitate si obiectiv în viață fără să fie legata de un rol de o organizație , de un nume!

Și totuși avem tendința de a raspunde la intrebarea cine ești??? Sau cine este?? cu numele și mai ales cu titlul jobului sau a meseriei pe care o avem!Ne identificăm prea mult cu acestea și nu cu atributele umane pe care trebuie sa le avem ca să fim oameni!Adică raspundem cu:e director, sau e cofetar ,e vanzător in loc să spunem e un om bun,iubitor sau e un om slab,puternic sau e un om curajos sau fricos!Ne ferim sa descriem cine suntem cu adevărat și ne place să ne construim identităti care să dea bine in ochii celorlați.Din nefericire sutem învățați că e mai important să ne apărăm orgoliul și să ne ferim de gura lumii in loc sa ne concentrăm pe cine vrem sa fim noi inșine cu adevărat!

În ultimii ani de fiecare dată când îi întreb pe oamenii mei de vănzari ,pe care îi ajut să se dezvolte și să devină convingători si oameni de succes, ce vor sa devină, unde vor să ajungă ce credeți că raspund!?...Cât mai sus!!..și eu îi intreb Cât mai sus unde? Și de ce? ... si surpriză cât mai sus sau de ce nu se știe dar sentimentul e măreț ...cât mai sus!!!În mod sigur nu s-au gîndit vreodată că de sus se și cade tare si că impactul cu solul, adică cu realitatea e cam dur!Oare de ce atâta neclaritate de identitate si de obiectiv in viața tinerilor de azi?

Aceiași neclaritate si lipsă de obiective clare de business observ si la multe organizații si firme la noi în țară!În corporații acest lucru este stabilit foarte bine și există un program foarte intens de comunicare și de conștientizare a angajaților vis a vis de identitatea organizației , a lor in organizație si a obiectivelor lor si a organizaților lor!

E atât de simplu de înțeles de ce toți oamenii au nevoie de identitate si de obiective clare și în care să creadă cu tărie!Și e atât de simplu de înțeles de ce odată ce identitatea și obiectivele unui om sunt clare si motivante modul de gândire al acestuia se modifică instantaneu reflectând imediat esența acestora!Efectul imediat se vede in modul de vorbire si acțiune în interacțiunile cu ceilalți oameni și binenteles in rezultatele obținute!Cine știe cine este , e hotărât și fără teamă și se bucură de fiecare zi!Cine nu e temator și dimineața se întreabă dacă o sa aibă o zi bună!

Ceea ce e valabil la un om , e valabil și pentru o organizație, o firma!

A conștientiza de ce merg lucrurile bine sau de ce merg prost in viața unui om este un lucru esențial și la fel in orice organizație!

A conștientiza că periodic e necesar să-ți schimbi obiectivele este evident in funcție de evoluția mediului inconjurător!

A conștientiza cine ești și cine vrei să devi este esențial in procesul de dezvoltare umană și in procesul de dezvoltare al unei firme!

Acest proces de conștientizare în viața personala se numește maturizare ,serenitate și nu ai pe cine să angajezi ca să o obți!Prietenii te pot ajuta, experiențele te pot ajuta,mentorii te pot ajuta!

Acest proces de conștientizare în viața de business, se numește stabilirea strategiei și a execuției iar pentru asta se angajeaza CEO sau ...consultanți de business!

Interesant este ca de multe ori ca să realizezi acest lucru trebuie sa te dezveți de lucrurile invațate nu să înveți ceva nou! A fi conștient inseamnă a fi puternic,adaptabil,liber!

Fi conștient de alegerile tale și consecințele lor!

Awareness Power Consulting te poate ajuta cu un seminar sau activitați de consultanța pentru tine și firma ta pentru a putea conștientiza ce lucruri noi ai de învațat sau ce care sunt lucrurile de care trebuie să te dezveți din activitatea ta de zi cu zi.

Data: 09.04.2015

SERVICII

  • Dezvoltare Strategii & Forte de Vanzare
  • Start up & Turnaround Strategie & Executie
  • Analiza & Transformare Organizationala
  • Programe de dezvoltare abilitati de vanzare aplicate
  • Consultanta personalizata Leadership & Management

ULTIMELE ARTICOLE

Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five times greater than online purchases

Digital Mobile Engagement Strategies – Strategic Role in boosting sales revenues   Digitally-influenced brick-and-mortar sales are five t... CITITI MAI MULT

Disruptive Business Models:Industry Convergence Phenomenon

Romanian market has unique timing & potential synergies powered by the Synchronized Liberalization of Telecom, Banking and Electric Power & Gas Uti... CITITI MAI MULT

Hope is not a management tool!

 Hope is not a management tool! “The Romanian general managers are the most optimistic business leaders in the world” according to the ... CITITI MAI MULT